Baletna izvedba ORAŠAR

Baletna izvedba ORAŠAR

location-iconBosanski kulturni centar - Sarajevo, Sarajevo

Baletna izvedba ORAŠAR

O događaju

Kupi karte odnosno ulaznice za Baletna izvedba ORAŠAR, 20.12.2023. u Bosanski kulturni centar - Sarajevo, Sarajevo

U mjesecu decembru Art Partner tradicionalno organizira zimsku turneju najpoznatijeg baleta ORAŠAR. Prijašnja iskustva koja smo imali na ovom projektu bila su bez premca u svim gradovima u kojima smo bili. Za predstavu se tražila karta više, naši sugrađani bili su oduševljeni. Gledatelji su imali priliku uvjeriti se u kvalitetu izvedbe koju predstavljamo od 2019. zajedničkim snagama ARTentainment tima i Ukrainian Classical Balleta. Od tada našu novogodišnju bajku u tri turneje u Republici Hrvatskoj pogledalo preko 24000 zadovoljnih gledatelja. 

Ova svjetski poznata baletna predstava, popraćena čarobnom glazbom P.I. Čajkovskog, ispričana tradicionalnom baletnom koreografijom jednog od najpoznatijih koreografa, baletnog majstora i laureata mnogobrojnih nagrada i međunarodnih priznanja – Valerija Petroviča Kovtuna. Ukrainian Classical Ballet, čiji su solisti zaslužni umjetnici Ukrajine te nositelji brojnih baletnih nagrada i priznanja, dali su tradicionalnoj koreografiji moderniji izgled. Scenografija i posebna dekoracija pretvorit će svaku pozornicu u pravu novogodišnju čaroliju, kojom će se upriličiti izgled i atmosfera samog događanja. 

Organizacija baleta ORAŠAR mogla bi doprinijeti kulturnom životu grada Sarajeva, a uz Vašu podršku možemo priuštiti jedinstvenu priliku da se grad nađe na mapi ovogodišnje turneje pored takvih gradova, kao Mostar, Zagreb, Beograd te da svi građani i posjetitelji grada uživaju u jednoj od najpopularnijih baletnih priča u vrijeme koje je namijenjeno darivanju, veselju i mnoštvu kvalitetnih događanja

Podijeli događaj: