DALMATINSKI STAND-UP U SARAJEVU

DALMATINSKI STAND-UP U SARAJEVU

location-iconBosanski kulturni centar - Sarajevo, Sarajevo

DALMATINSKI STAND-UP U SARAJEVU

O događaju

Kupi karte odnosno ulaznice za DALMATINSKI STAND-UP U SARAJEVU, 12.04.2024. u Bosanski kulturni centar - Sarajevo, Sarajevo

Komičari SplickeScene prvi put nastupaju u punom sastavu u Sarajevu! Vidimo se u petak 12.04. u 20h u Bosanskom kulturnom centru Sarajevo na večeri dalmatinskog stand-upa i najboljem od SplickeScene!

Za vas nastupaju Ivica Lazaneo, Josip Škiljo, Tomislav Primorac i Ante Travizi.

Tko je/što je SplickaScena? Pogledaj "Stand-up po splicki" na YouTubeu i saznaj! 🙂 https:/youtu.be/xBf21ZR0BzI" target="_blank">-> https://youtu.be/xBf21ZR0BzI

Ulaznice osigurajte online ili u Sarajevu - Plato Skenderije i Artikulacija BKC -a (od 9 do 18h), mob 061 208 160

Dobro došli na "SplickuScenu" u srcu Sarajeva! Večeras vam donosimo duh Splita, koji se nježno smješta među sarajevske ulice, stvarajući spoj dvaju gradova i njihovih priča.

U zagrljaju Miljacke, gdje se sevdah miješa s mirisima Jadranskog mora, oživljavamo likove koji su svoj put pronašli daleko od sunčanih obala Dalmacije. Sarajevske čaršije postaju pozornica gdje se susreću različite sudbine, povezane nitima ljubavi, nostalgije i snova.

Priča počinje na Baščaršiji, gdje se istočni ugođaj susreće s mediteranskim temperamentom. Upoznajemo obične ljude koji dijele slične radosti i izazove, bez obzira na razdaljinu koja ih dijeli. Između ćevapa i dalmatinskih specijaliteta, grade se mostovi prijateljstva i razumijevanja.

Ali, ne smijemo zaboraviti našu splitsku damu koja s lakoćom pleše između različitih svjetova, simbolizirajući spoj prošlosti i suvremenosti. Njezina priča postaje most između Splita i Sarajeva, spajajući dva grada u jedinstvenoj harmoniji.

"SplickaScena" u Sarajevu je oda različitostima koje čine naša iskustva bogatijima. Pridružite nam se na ovom putovanju gdje se sarajevska baklava susreće s dalmatinskim suncem, stvarajući čaroliju koja će se dugo pamtiti u srcima ova dva predivna grada.

Požurite po svoje ulaznice na entrio.ba i prodajnim mjestima platoa Seknderija i Artikulacije u BKC-u.

Podijeli događaj: