GRUZIJSKI NACIONALNI BALET SUKHISHVILI

GRUZIJSKI NACIONALNI BALET SUKHISHVILI

location-iconBosanski kulturni centar - Sarajevo, Sarajevo

GRUZIJSKI NACIONALNI BALET SUKHISHVILI

O događaju

Kupi karte odnosno ulaznice za GRUZIJSKI NACIONALNI BALET SUKHISHVILI, 21.04.2024. u Bosanski kulturni centar - Sarajevo, Sarajevo

Jedan od najslavnijih plesnih ansambla na svijetu, Gruzijski nacionalni balet Sukhishvili, po prvi put dolazi u Sarajevo, u Bosanski kulturni centar. Svojim spektakularnim nastupom publici će se predstaviti impresivnom koreografijom i orkestrom s jedinstvenim instrumentima čiji zvuci pričaju glazbenu povijest i tradiciju autentičnog gruzijskog plesa više od 75 godina. Baletni ansambl uvijek nastupa u pratnji vlastitog orkestra u sastavu glazbenika koji se naraštajima obrazuju za sviranje na gruzijskim tradicionalnim glazbalima. 

Sukhishvili su brzo su stekli ugled koji se proširio širom svijeta. Nastupali su u više od 100 zemalja na svim kontinentima, na najpoznatijim i najvećim pozornicama u Londonu, New Yorku, Parizu i Milanu. 

Nevjerojatnim umijećem na sceni i uzbudljivim koreografijama kojima prkose gravitaciji, stekli su nazive poput "leteći Gruzijci", "osmo svjetsko čudo", "uragan na pozornici", "čudo iz Gruzije", "poezija u pokretu", "najbolji plesači na svijetu" i dr., a nekoliko puta proglašeni su najboljim showom na Broadwayu.

Očaravajućim kostimima ansambl je utjecao i na svijet mode: 50-ih i 60-ih godina izrađivali su ih u suradnji s modnim kućama Chanel, Yves Saint Laurent, Giorgio Armani i Christian Dior.

Gruzijski nacionalni balet jedinstveni je fenomen koji svatko treba vidjeti barem jednom u životu!

Ulaznice, osim online putem, možete kupiti i u Biletarnici BKC-a i Platou Skenderije.

Podijeli događaj: